KOLESARSKA ŠOLA ZA DEKLETA

Rezerviranost kolesarstva za moški spol je v velikem vzponu, hkrati pa tudi predstavnice nežnejšega spola vedno bolj množično vrtijo pedala. V Kolesarskem društvu Rog, ob podpori družbe BTC in Mestne občine Ljubljana je zrastla ideja o kolesarski šoli za dekleta. Tako so danes vrata kolesarske šole za dekleta odprta, najrazličnejše oblike kolesarske vadbe pa že v pogonu.

Mlade kolesarke z raznovrstnimi vadbenimi enotami preko poligonov in igre osvajajo osnovne in nadaljevalne veščine kolesarstva.

Kolesarska šola za deklice poteka od marca do oktobra, dvakrat tedensko po eno uro, ob ponedeljkih in čertkih, od 17. do 18. ure, na policijskem poligonu v Tacnu. Namenjena je deklicam do 11. leta in tudi strejšim, ki se šele dobro srečujejo s kolesarstvom. Kasneje je možen tudi prestop med tekmovalne skupine deklic in mladink. V zimskem času se na treningih združuje vadba v telovadnici, vadba na spinning kolesih in tek oziroma hoja na Šmarno goro.

Vse kar nujno potrebuješ je kolo, čelada in športna oblačila. Čeprav je klub usmerjen v cestno kolesarstvo, v kolesarski šoli cestno kolo ni pogoj.

Pridružiš se lahko na katerem koli treningu in pogledaš, kaj vse počnemo. Če ti bo zanimivo in se odločiš, da bi rada hodila v kolesarsko šolo, je pogoj za nadaljevanje obiskovanja šole včlanitev v Kolesarsko društvo Rog. Ob plačilu članarine pa prejmeš tudi dres ekipe BTC City Ljubljana Scott.

Starejše skupine deklic (12 do 14 let) prav tako večino treningov opravijo na varnem, za promet zaprtem policijskem poligonu v Tacnu, kjer nadgrajujejo svoje kolesarske veščine in se hkrati spoznavajo z zahtevnejšimi vidiki kolesarstva. Občasno se treningi opravijo tudi na manj prometnih cestah v okolici, vendar pa so te treningi organizirani le za dekleta s tekmovalno licenco Kolesarske zveze. Treningi potekajo trikrat tedensko. Ob ponedeljkih in četrtkih od 16. do 17. ure in sobotah od 10. do 11. ure.

Pišite nam: info@kdrog.si

Kolesarska šola za dekleta

sl_SISlovenščina